Het proces

Het fruit dat wordt gebruikt voor onze producten wordt au bain-marie verhit, hierdoor worden de bacteriƫn gedood en wordt het fruit zachter. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van onze houtgestookte kookketel. Voor het harde fruit wordt een fruitpers gebruikt.

De eerste gisting duurt drie weken op 22 graden Celcius. Hierna wordt het product afgeroomd en worden de suikerwaardes gecontroleerd. Het afgeroomde materiaal wordt gebruikt als mest voor onze fruitbomen.

De tweede gisting duurt een aantal weken. Hierna wordt de wijn met de hand afgevuld in de speciaal voor ons ontworpen wijnflessen en wordt de fles voorzien van een etiket.

Vervolgens wordt de wijn verkocht aan ons klantenbestand, in onze winkel of via onze webshop.

Oogstfeest of eigen fruit?

Wilt u van uw eigen fruit wijn of een ander product maken?

Bij Groninger Landwijnboerderij bieden wij ook de mogelijkheid om zelf uw fruit aan te leveren. Heeft u een product waarvan u wilt dat wij een wijn, drankje, saus of jam van maken? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.